Gjengangere

Hva er det som får en mor til å sende bort sin syv år gamle sønn til utlandet? Fru Alving i Ibsens "Gjengangere" gjør nettopp dette. Hun gjør det av kjærlighet og tenker at det er det beste for alle.

Men når Osvald kommer hjem etter farens død, slår fasaden sprekker. Fortiden innhenter dem. Gradvis oppdages hemmelighetene ingen har snakket om. Fru Alving – som aldri har fortalt noen sannheten om sin mann – innser at valgene hun har tatt vil få fatale følger.

Er det slik at familien vår farger livene våre og valgene vi tar, selv når vi forsøker å fri oss fra det foreldre og generasjoner før oss har gjort? Det er dette det handler om i Gjengangere – Ibsens kanskje aller skarpeste og mest gripende skuespill.
Regissør Bentein Baardson sier: – Ibsen minner oss om at vi alle er et resultat av arv og miljø, og at foreldres synder kan "hjemsøkes på barna", men han gjør det vanskeligere enn som så, fordi han samtidig spør: Er vi kun summen av dette? Er det ikke, uansett og allikevel, våre egne handlinger som til syvende og sist gjør oss til den vi er - og det vi alle til slutt må stå til regnskap for: Våre egne valg og gjerninger har konsekvenser, ikke bare for oss selv, men også for vår neste.

Pressen skriver:

"Gnistrende Gjengangere. Glimrende skuespillere i en oppsetning uten fiksfakserier gjør at vi blir revet med av en intens utforskning av arv kontra miljø, plikt kontra livsglede."
Adresseavisen (5)

"Det kunne vært meg. Det kunne vært deg. Gå og se!"
NRK

"For en lettelse en gang i mellom å se Ibsen som Ibsen"
Aftenposten (5)

"Regissør Bentein Baardson stoler på at Ibsens fortelling har kraft i seg selv til fortsatt å røre ved oss. Og det gjør den."
Dagsavisen (5)

"En svært klar versjon av Ibsens stykke"
Dagbladet

Turnepremiere i Harstad 5. september. På turné med Riksteatret til 50 steder over hele landet, inkl. ekstraforestillinger i Nydalen i desember.

Gjertrud Jynge spiller Fru Alving, mens Gunnar Eiriksson spiller sønnen Osvald. I rollen som Pastor Manders møter du Lasse Lindtner. Ellers medvirker Per Egil Aske som Snekker Engstand og Madalena Sousa Helly-Hansen som regine. Regi er ved Bentein Baardson.

For ytterligere informasjon eller intervjuavtaler kontakt oss gjerne.