• Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna
 • Albert & Anna

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet.

Trailer

Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

"Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake."

– Jeg ville lage en historie om helt vanlig kjærlighet, slik de fleste av oss lever ut. Det er så utrolig mange kjærlighetshistorier i omløp i dag, men ofte handler de om ulovlig kjærlighet, om umulig kjærlighet, om ung kjærlighet. Jeg var nysgjerrig på å se på hvordan den helt vanlige, hverdagslige kjærligheten ser ut, den de fleste av oss lever i, sier Frode Grytten.

Pressen mener:

"Med dette stykket har Frode Grytten skrevet seg inn i toppdivisjonen av norske samtidsdramatikere (…) Det er ømt, det er poetisk, det er vondt, det er vakkert, det er minneverdig."
Bergens Tidende (6)

"Dette er feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod (…) Med tangoens brusende rytmer som akkompagnement er fortellingen om Albert & Anna blitt en varm og vemodig livsdans."
VG (5)

"Gryttens stykke er som en hymne til alminneligheten og utholdenheten, til det som er varig i en fragmentert verden.(…) Kari Simonsen og Sverre Bentzen er dypt rørende som det modne paret, og Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg er totalt overbevisende i sin unge forelskelse."
Aftenposten (5)

"en sterk beretning om samliv som forvitrer. (…) Kari Simonsen er fantastisk i rollen som Anna."
BA (5)

"Finstemt, følsomt, følelsesladd (…) en berørende beretning om et alminnelig ektepars alminnelige sorger."
Dagbladet

"en vakker, trist fortelling om hvilken stor verdi det ligger i å ta vare på hverandre gjennom et helt liv"
Morgenbladet

--

Oslo-visning på Riksteatret i Nydalen, Oslo 18. mai 2017
Spilles under Heddadagene i Oslo 
Urpremiere på Den Nationale Scene i Bergen 23. mai 2017

På turné med Riksteatret til 47 steder høsten 2017. Spilles på Den Nationale Scene våren 2017 og etter turné høsten 2017.

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene.

Mini kjærlighetskurs før forestilling

Grytten og NRK Kulturreportasjen

- Det var eigentleg ein tekst eg skreiv til mor mi. NRKs Ellen Foss-Sørensen møtte Frode Grytten under prøvene på premiereklare "Albert & Anna".

I dette radioprogramnet kan du høre ham fortelle om tilblivelsen av stykket. Hør også Kari Simonsen, Sverre Bentzen, Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg sine tanker om den livslange kjærligheten.

Hør reportasjen på NRK P2

I gode dagar, i vonde dagar

Glo på tv. Gå på kino. Hør på Spotify. Sjå ein musikkvideo. Korleis ser kjærleiken ut? Kjærleiken sjølv, korleis ser han ut, eigentlig? Jo, våre bilde av kjærleiken er av ulovlig kjærleik, av uvanlig kjærleik, av overveldande kjærleik, av den store kjærleiken, av kjærleik som er høgoktan og høgkjemisk.

Våre bilde av kjærleiken er av den kjærleiken som kjem før kjærleik, av alt det som kanskje kan bli kjærleik. Våre historier om kjærleik handlar om forelskinga, tiltrekninga, ekstasen. Og kjærleike...
Les hele teksten...

Medvirkende

På scenen

Kari Simonsen

Skuespiller

Sverre Bentzen

Skuespilller

Stine Robin

Skuespiller

Kristoffer Sagmo Aalberg

Skuespiller

Espen Leite

Musiker

Kunsterisk team

Frode Grytten

Manusforfatter

Hildegun Riise

Regissør

Åse Hegrenes

Scenograf og kostymedesigner

Espen Leite

Komponist

Gyril Høgberg

Lysdesigner

Åsmund Bøe

Videodesigner

Sigrid Edvardsson

Koreograf

Pernille Skaansar

Produsent