Dramatisering
  • En mann ved navn Ove
  • En mann ved navn Ove
  • En mann ved navn Ove

Sven Nordin i ei teaterframsyning om kjærleik, ordentlege verktøy og om kor viktig det er å køyre Saab.

Suksessromanen En mann ved navn Ove blei i fjor til både film og teater. I Stockholm fekk oppsetninga strålande mottaking og blei omtalt som «feelgood-teater med meining». Over 60 000 publikummarar har så langt sett framsyninga. No kjem teaterversjonen til Noreg med Sven Nordin på scenen.

Ove er 59 år og køyrer Saab. Han er sur og tverr og alle naboane sin skrekk. Kvar morgon går han på ein inspeksjonsrunde i burettslaget for å sjå at alt er på stell. Det trass i at han for lengst er avsett som styreleiar – ei hending han sjølv omtalar som statskuppet. Ove sparar på straumen og prutar i butikken, og har alltid eit uvennleg ord til dei fleste. Vi kjenner alle ein mann som han. Men under overflata på denne innbitte, steile mannen finst ein annan Ove. Ein einsam mann som sørger over tapet av kona si.

-Reisa frå gretten gubbe til et samansett og sårbart medmenneske, er vakker, seier Sven Nordin. Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidlegare har hatt suksess med Nordin med framsyningane Hulemannen og Pappaen. Han er ikkje i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.

Produsert av Thorsson Productions og Oslo Nye Teater.

På turné med Riksteatret våren 2017.

Sven Nordin briljerer

Dagsavisen (5)

Det er "feelgood" i ordets beste forstand

VG (5)

Nordin har autoritet, personlighet, humor, suveren timing

Aftenposten (5)

Det finnes en Ove i oss alle

Samarbeidet mellom regissør og produsent Bjarni Haukur Thorsson og skuespiller Sven Nordin er suksesshistorie. Herrene har jobbet sammen flere ganger, og alt de har gjort, har blitt til gull. Nå står En mann ved navn Ove for tur.

– Da jeg fikk rettighetene til å sette opp En mann ved navn Ove, var det bare en mann jeg tenkte på som Ove, og det var Sven Nordin, forteller Bjarni H. Thorsson. – Jeg prøvde å se for meg andre skuespillere i rollen, men det gikk ikke. Det sto Sven på den! Bjarni og Sven traff hverandre første...
Les hele artikkelen..

Medvirkende

På scenen

Sven Nordin

Skuespiller

Kunsterisk team

Bjarni Thorsson

Regissør

Finnur Arnar

Scenograf og kostymedesigner

Frank Hall

Musikk

Anita Basmo Bjørnstad

Produsent