Opplev Pål Sverre Hagen i teaterversjonen av boka som har fått publikum og kritikere til å juble.

To menn i en liten båt. Et monster i havdypet under dem. Og de helt store spørsmålene. Det er utgangspunktet for Havboka.

Hav er opphav, og rommer de utroligste livsformer. For forfatteren Morten A. Strøksnes blir havet en rik kilde til forundring, nye innsikter og salte eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av Jordens overflate er dekket av saltvann – hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet? Fra den lille øya Skrova i Lofoten undersøkes havet gjennom historie, fortellinger, fakta, poesi og mytologi.

Havboka ble en sensasjon da den kom for to år siden. «Rett og slett en fest,» het det hos én kritiker, og hos en annen: «En bok som har alt!»

Når Riksteatret nå skal gjøre den til teater, skjer det gjennom et nytt prosjekt med stjerneregissøren Ole Anders Tandberg. Forrige gang han gjestet oss var med sin versjon av Karl Ove Knausgårds Min kamp, som ble en av fjorårssesongens store teaterbegivenheter. Og det er ingen grunn til å tro at Havboka blir noen mindre begivenhet. Forestillingen blir skapt i tett samarbeid med Pål Sverre Hagen, som i dag må regnes som den fremste norske skuespilleren i sin generasjon. Han skulle blitt marinbiolog før teatret tok ham, og slik sett er Havboka en gavepakke av et teaterprosjekt for både oss og ham.

Alene på scenen skal han nå gjøre havet levende for oss.

Premiere våren 2018.
På turné med Riksteatret våren og høsten 2018.

På scenen
Pål Sverre Hagen

Team
Dramatisert av Ole Anders Tandberg. Regissør og scenograf: Ole Anders Tandberg. Lys- og lyddesign vil bli kunngjort senere.

Produsert av Riksteatret

En første dramatisering av Havboka ble presentert av Hålogaland Teater våren 2017, i en versjon av Anders T. Andersen. Forestillingen hadde form av en teaterkonsert, og ble blant annet en stor suksess under Festspillene i Nord-Norge i sommer. Det ble også en varm velkomst da teatret tok Havboka med «hjem» til Skrova i juli i år. Forestillingen beregnes gjenopptatt, og Hålogaland Teater er også i dialog om gjestespill i utlandet.

Billetter i salg fra 1. november 2017