Komedie
  • Kollaps i kulissene
  • Kollaps i kulissene
  • Kollaps i kulissene
  • Kollaps i kulissene
  • Kollaps i kulissene
  • Kollaps i kulissene
  • Kollaps i kulissene
  • Kollaps i kulissene

Når alt som kan gå gale, går endå verre! Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle i spissen for eit topplag av norske komedieskodespelarar.

Publikum ler så dei hylar og kritikarane jublar for The Play That Goes Wrong. Teaterstykket går på tredje året i London og er blitt kåra til «Årets beste komedie 2015». Med tittelen Kollaps i kulissene presenterer Riksteatret og Chat Noir no suksessen i Noreg, og løyane er i dei beste hender hos publikumsyndlingar som Hege Schøyen, Ingar Helge Gimle, Bartek Kaminski og Jan Martin Johnsen. Knut Nærum omset frå engelsk og Kim Haugen har regi.

Kva skjer når eit overentusiastisk amatørteaterlag skal sette opp si første store framsyning, eit mordmysterium i  ekte Agatha Christie-stil? Meir enn nokon kan fatte! Ja, viss du trudde at du visste kor mykje som kan gå gale på teater, må du no tru om igjen!

«Eg har sjeldan, om nokonsinne, høyrt høgare eller meir samanhengande latterkuler i eit teater», skreiv pressa etter premieren. Kollaps i kulissene er blitt omtalt som ei kryssing av Hotell i særklasse og Mr. Bean – ei frydefull latterbombe som appellerer til publikum i alle aldrar.

PS: Hjælp! Har nokon sett ein golden retriever?

★★★★★  «Årets beste komedie 2015»  Olivier Award
«Veldig, veldig morosamt» The Guardian 
«Smittande galskap»  Daily Express «Eg trudde eg skulle hyperventilere av latter» The Daily Mail  «Eit meisterverk av alt som kan gå gale» The Times 
“Ein superunderhaldande hit” The New York Times

Vert også spelt i Oslo, Chat Noir, etter turné.

Kjøp billett

Se alle forestillinger

Premiere i Nydalen 19. januar 2017

Turnépremiere i Lillehammer 27. januar 2017

Spilletid: 130 minutter (inkludert pause)

Skorpen Dramatiske Selskab

Riksteatret samarbeider med en av de ivrigste amatørteaterlagene i landet. Her får du en liten presentasjon!

Møt Anne Metz Kristoffersen...
Se hele presentasjonen...

Reisende i humor

Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle. Foto: Svein Brimi

For første gang skal de stå på scenen sammen. De skal ut og kjøre buss og ha det gøy på landet!

Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle bobler av glede over nettopp det; at de skal på turné med Riksteatret, sammen med fem medspillere, og forlyste det norske folk med mengder av humor og humør. De anser seg selv som omreisende helsearbeidere. - Folk blir friske av latter, understreker Schøyen. –...
Les hele intervjuet...

Aldri så galt

"Artig at dere spør", sa jeg. "Det stykket har jeg sett." Det skjedde i 2013, på Fringe-festivalen i Edinburgh. I den inkarnasjonen var Kollaps i kulissene fortsatt en enakter som varte i en time og ble fremført av et ensemble med en snittalder på nitten.

Siden den gang, for nå var det altså allerede blitt 2016, hadde de unge dramastudentene gjort profesjonelle av seg. Tullestykket hadde blitt utvidet med en akt og scenebildet med en etasje, og da Riksteatret spurte om jeg ville oversette manus, gikk The Play That Goes Wrong på sitt tredje år i...
Les hele teksten...

Humor-dirigenten

Kim Haugen. Foto: Erik Berg

Som en seriøs og leken dirigent styrer Kim Haugens sine sju skuespillere mot det endelige målet: Å få folk til å skratt-le!

- Troverdighet! Det hele bunner i å skape en troverdig handling ut av det som er ren og skjær galskap, sier Kim Haugen med alvor i blikket og energi i stemmen. Han har i oppgave å lose i havn den elleville farsen Kollaps i kulissene; et fenomen som på de britiske øyer er beskrevet som en slags...
Les hele intervjuet

Medvirkende

På scenen

Hege Schøyen

Skuespiller

Ingar Helge Gimle

Skuespiller

Jan Martin Johnsen

Skuespiller

Bartek Kaminski

Skuespiller

Camilla Frey

Skuespiller

Espen Sandvik

Skuespiller

Jan Huse

Skuespiller

Daniel Karlsson

Skuespiller

Kunsterisk team

Knut Nærum

Manusbearbeidelse og oversettelse

Kim Haugen

Regissør

Tore Sæther

Scenograf og kostyrmedesigner

Kai Roger Havn

Lysdesigner

Tine Thomassen

Dramaturg

Pernille Skaansar

Produsent